Opleiding Lean in verzuim Stapsgewijze verbetering

Opleiding Lean in verzuim

Opleiding Lean in verzuim
Stapsgewijze verbetering

Data
Donderdag 15, 29 september en 13 oktober 2022
09.00 - 16.30

Locatie
Gardens Business Centre Oudlaen
Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht

Investering
€1695 (ex btw)

Geaccrediteerd voor bedrijfsartsen met 18 punten (AbSg nr. 205153), arbeidsdeskundigen 15 pt. en RCMT® met 6 pt. 
 

Veel organisaties hebben last van hoog verzuim. In sommige gevallen wordt verzuim geaccepteerd als onvermijdelijk of als pure pech gezien. Terwijl verzuim bijna nooit onvermijdelijk is noch pure pech. Verzuim is niet vanzelfsprekend. Verzuim kan wel verschillende oorzaken hebben en daardoor ingewikkeld om aan te pakken. Dan helpt het gigantisch om er eens met een andere blik naar te kijken. Lean leent zich daar bij uitstek voor.

Lean is een veelgebruikte methode om bedrijfsprocessen te verbeteren. Deze methode kun je ook bij verzuim toepassen. Het is een simpele maar verhelderende manier van werken, die van kleine stapjes leidt tot grote verbeteringen.

In deze driedaagse opleiding Lean in verzuim leer je de principes van Lean te vertalen naar verzuim en re-integratie. Je leert werken zonder verspillingen. Met andere woorden: leren werken zonder verzuim.

Je gaat aan de slag met drie centrale vragen: 

  1. Wie zijn jouw klanten en wat betekent waarde voor hen?
  2. Hoe verhoog je het probleemoplossend vermogen bij de werknemer?
  3. Waar zit verspilling en wordt geen waarde toegevoegd?

Het antwoord op deze vragen leidt tot een efficiënt verzuimproces. Maar vooral ook een aanpak met aandacht voor de mens. Je gaat na deze opleiding naar huis met een concreet verbeterplan.

En de resultaten? Minder wachttijden, betere werkafspraken, minder onbenutte mogelijkheden, meer regie, kortere verzuimduur, tevreden werknemers, meer inzetbaarheid en minder verzuim. 

De opleiding Lean in verzuim is speciaal bedoeld voor HR, casemanagers, Arbo-professionals en bedrijfsartsen (18 PE-punten).

Wil jij ook bedrijfskundig kijken naar het verzuimproces van jouw organisatie? Meld je dan nu aan!

Afbeelding1.png: PNG afbeelding (76 KB)