Masterclass De Dwarsligger Arbeidsrecht voor gevorderden

Masterclass De Dwarsligger

 

Masterclass

Datum
Donderdag 21 september 2023
10.00 - 16.15

Locatie
Gardens Business Center Oudlaen | Utrecht

Prijs
€ 495.00 (ex btw)
 

Hoe maak je van een dwarsligger, een kartrekker?

Als Casemanager, als HR manager of als leidinggevende wordt je regelmatig geconfronteerd met lastige werknemers. Dwarsliggers, wegduikers, verzuimers, grensoverschrijders, noem ze maar op. 

Soms kan een 'goed gesprek' de situatie nog redden. Maar vaak genoeg draait het uit op een juridisch spelletje of een  'loopgravenoorlog'. Dat kan heel frustrerend zijn. Je voelt je machteloos, je loopt over eieren, het lijkt alsof je niks mag. Zeker als de medewerker 'vlucht' in een ziekmelding. Dan is het essentieel is dat je jouw juridische speelruimte kent. Wat kan en mag je wel en wat moet je (zeker) niet doen.

Zelfs goede werknemers kunnen gaan disfunctioneren en dwarsliggers worden. Voor je het weet zit je in een pastelling. Leidinggevende en collega's hebben hier veel last van. Het verziekt de sfeer en het beïnvloedt de cultuur. Op tijd, adequaat en verantwoord handelen is dus vereist. De ene keer is dat arbeidsrechtelijk ingrijpen en de andere keer is dat een 'gesprek' voeren. Of allebei.

Hoe je hier constructief mee omgaat is het thema van deze Masterclass. We helpen je om aanknopingspunten te vinden die, negen van de tien keer, zorgen dat je een dwarsligger meekrijgt naar een verantwoorde oplossing. Een oplossing waar de verschillende partijen zich in kunnen vinden. 

Zo wordt een dwarsligger gebruikt om een positief resultaat te bereiken. Goed voor werknemer en werkgever. 

Twee gerenomeerde arbeidsrecht advocaten en een ervaren mediator buigen zich samen met jou over deze problematiek aan de hand van een complexe casus. Het wordt een intensieve dag! Maar wel met humor en daadkracht!