De essentie van Lean in verzuim Een verrassende cross-over

De essentie van Lean in verzuim

Online Workshop De essentie van Lean in Verzuim

Datum
Woensdag 31 augustus 2022 | 13.00 – 16.30

Online
Teamslink

Investering
€295 (ex btw)
 

Deze workshop is een verrassende en intensieve kennismaking met het gedachtegoed van Lean en het vakgebied van verzuim.

Met Lean werk je vanuit de bedoeling. Waarom doen we wat we doen en kan dat niet beter? Het is een bedrijfskundige manier om naar de bedrijfsvoering te kijken en resultaten te verbeteren door processen aan te passen. Veel organisaties werken met Lean maar passen het nog niet toe op het verzuimproces.

Kunnen we deze principes inzetten bij verzuim, re-integratie en preventie? Ja, dat kan heel goed! Je zult zien dat dat al heel snel leidt tot verrassende inzichten.

Herman Evers legt de basisprincipes uit van Lean. Hij gaat met je in gesprek over wie de klant is bij verzuim, welke waarde er wordt geproduceerd, dat er ook sprake is van een waardestroom, hoe verspilling te herkennen en dat je continu kunt verbeteren samen met de medewerker. Daardoor ontstaat er ook meer eigenschap bij de medewerker.

Herman doet dat aan de hand van praktische voorbeelden vanuit het verzuimproces, het verzuimprotocol, caseloadberekening en de managementrapportage. Je krijgt verbetermogelijkheden te zien die door gebruik van Lean ook snel herkenbaar zijn voor leidinggevenden en medewerkers.

Veel bedrijven werken al met deze principes. Maar het is geen voorwaarde om deel te nemen aan deze workshop. De enige voorwaarde die wij hebben is dat je niet bang moet zijn om met hele andere denkbeelden uit de workshop te komen, dan dat je er in ging!

Ben je na deze workshop enthousiast geworden. Dan kun je je verder ontwikkelen met de Opleiding Lean in Verzuim. Na deze opleiding ga je naar huis met een concreet verbeterplan.

Programma

 13.00 Start: de principes van Lean toegespitst op verzuim

14.00 pauze

14.15 De verzuim waardestroom in beeld gebracht

15.30 pauze

15.45 Verspilling en opbrengsten bij verzuim

17.00  Afsluiting

 

 

 

Online Workshop De essentie van Lean in Verzuim

Datum
Woensdag 31 augustus 2022 | 13.00 – 16.30

Online
Teamslink

Investering
€295 (ex btw)

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van jouw aanmelding ontvang je de bevestiging en factuur. 

Wij verzoeken je de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Annulering
Annulering is mogelijk tot 21 dagen voor de Opleiding. Na deze datum kun je wel iemand anders in jouw plaats laten deelnemen of kun je switchen naar een andere opleiding. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.

Kunnen wij je helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Of heb je nog andere vragen over de andere bijeenkomsten of opleidingen? Neem dan gerust contact op met ons: 06-37663274

Herman Evers

Herman is  sinds 1992 werkzaam in de wereld van verzuim, activering, re-integratie en inzetbaarheid. En heeft ruime ervaring in de inkomensverzekeringen, arbodienstverlening en casemanagement. Hij ontwikkelde de methodiek ‘de SOCIAAL ACCOUNTANT(r)’ waarmee de vraagstukken altijd vanuit de sociale en zakelijk kant worden belicht.  Herman is docent aan meerdere opleidingen en auteur van diverse boeken zoals ‘verzuim is uit activering is in’, ‘Activeringsgesprekken’ en ‘Inzetbaarheid als service’. Herman heeft veel gewerkt voor organisaties waar met Lean wordt gewerkt en deze werkwijze ook vertaald naar verzuim en arbodienstverlening.

Vanaf 1998 is Herman als zelfstandige werkzaam vanuit zijn bedrijf Evident bv.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Investering
De investering voor deze online workshop bedraagt, exclusief btw, €295 per deelnemer. Dit bedrag is inclusief materiaal, oefeningen en opdrachten.

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van jouw aanmelding ontvang je de bevestiging en factuur. Ruim een week van te voren volgen de praktische details. Wij verzoeken je de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Mocht je om wat voor reden dan ook niet deel kunnen nemen aan deze training dan behoud je het recht om deel te nemen aan een volgende of vergelijkbare training. Ook kun je je laten vervangen door een collega. Wil je ons voor de datum van de training hiervan op de hoogte stellen?