Opleiding Casemanager (in Taakdelegatie) | Crov® / RCMT® Schadelastbeheersing door mensgericht handelen bij verzuim

Opleiding Casemanager (in Taakdelegatie) | Crov® / RCMT®

 

Startdatum 1e editie:
donderdag 26 januari 2023
Vervolgdata: 2-02, 9-02, 16-02, 09-03, 16-03, 23-03, 30-03 online middag, 06-04, 13-04, 20-04, 11-5 (examen); Extra module Taakdelegatie 24 mei 

Startdatum 2e editie:
6 april 2023

De opbouw is modulair: instromen op elk moment mogelijk!

Dagindeling
10.00 - 12.30 | lunch | 13.30 - 16.30

Locatie
Gardens Business Center Oudlaen | Oudlaan 4, Utrecht

Prijs 
€3.495 (ex btw)
Inclusief documentatie, catering, begeleiding en examen.

Nascholing RCMT® / Crov® vanaf 2023 via RNVC
2 intervisiemiddagen + 1 masterclass: €350 (ex btw) per jaar.

Vanaf 2023 is er voor de titel RCMT® een extra module 'Taakdelegatie' aan het curriclum toegevoegd.

Geaccrediteerd voor arbeidsdeskundigen met 21 punten
 

Deze Casemanager Opleiding Verzuim (in taakdelegatie) leidt zowel op tot Crov® als tot RCMT®.

Crov® is de titel voor de Casemanager Regie op Verzuim. De 'gewone' casemanager. 

RCMT® is de titel voor de Casemanager in Taakdelegatie. De Casemanager die werkt onder supervisie van een bedrijfsarts.   

Beide titels maken deel uit van de RNVC, de beroepsverening voor casemanagers. Haal je bij Gezond in Bedrijf het examen dan kun je je als Crov® of RCMT® inschrijven bij de RNVC en de titel dragen. 

Dit leidt tot transparantie, éénduidigheid en kwaliteit. Waar wij een groot voorstander van zijn. 

Een moderne casemanager moet in staat zijn naadloos te kunnen schakelen met alle betrokken partijen, maar zeker met de bedrijfsarts. Of je nou in taakdelegatie werkt of niet. Daar krijg je dan ook alle handvatten voor aangereikt.  

In eerste instantie krijg je de harde kant van wet- en regelgeving aangereikt en vervolgens leer je hoe je mensen in beweging krijgt. Volgens het Poortwachterproces, maar mensgericht. Je werkt bovendien aan je eigen persoonlijke ontwikkeling, zodat je effectiever wordt naar de diverse betrokken partijen.

Als casemanager ben je de spin in het web, je weet aan welke touwtjes getrokken moet worden en wat nodig is om verbinding te maken met alle partijen. Na deze opleiding heb jij het zelfvertrouwen om daadkrachtig te opereren op dit complexe speelveld.

Deze complete en overzichtelijke opleiding met nascholing bestaat voor Crov® uit 11 modules, voor RCMT® uit 12 modules. Voor beiden is er vervolgens een mondeling en een schriftelijk examen. Heb je het examen met goed gevolg afgelegd dan kun je je inschrijven bij de RNVC, de beroepsvereniging van casemanagers en word je opgenomen in het register van Crov® of RCMT®.

Na aanmelding ontvang je direct de Verzuim- en re-integratiegids In 10 hoofdstukken door de regeljungle rond ziekte en verzuim. Het veelgebruikte en zeer leesbare boek voor verantwoord casemanagement. Een uitgave van Gezond in Bedrijf. Ook apart te bestellen. Klik hier. 

Voor wie?
Iedereen die mensgericht wil werken als casemanager verzuim en/of als casemanager in taakdelegatie.

In de verzuimwereld bestaan er vele namen voor 'gewone' casemanagers zoals inzetbaarheidsadviseur, re-integratiesecialist, verzuimcoach, werkvermogenspecialist. Casemanagers in taakdelegatie worden ook wel taakgedelegeerde of Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (POB) genoemd. Hoe je jezelf noemt is één ding maar wij vinden het vooral belangrijk dat je de juiste ondergrond hebt. 

Hobéon
Onze opleiding heeft het afgelopen jaar een audit door Hobéon ondergaan en is door de RNVC Crov® en RCMT® geaccrediteerd op post HBO-niveau.

Twee citaten uit het rapport:
"Studenten en alumni ervaren de opleiding als zeer prettig. De persoonlijke aandacht en het interactieve karakter spreken hen erg aan.''
"Bedrijven zijn zeer tevreden over de opleiding en de bagage die de studenten mee krijgen. Dit sluit goed aan op de praktijk. Zij geven aan dat studenten duidelijk meer assertiviteit en zelfvertrouwen uitstralen na afronding van de opleiding." 

 

"Leukste opleiding die ik tot nu toe gevolgd heb. En dat waren er best wat." Rob Oostenrijk, Adviseur Arbeid & Gezondheid, Tigra Utrecht

"Met veel enthousiasme en plezier ben ik aan de opleiding begonnen en heb ik geen moment spijt gehad. Het is verbazingwekkend wat er nog allemaal aan kennis te vergaren is. Ik dacht al veel te weten maar tijdens de opleiding ontdekte ik hoe breed het kennisvlak is op het gebied van verzuim. De opleiding casemanager in taakdelegatie is voor mij van grote toegevoegde waarde geweest. Ook ben ik positief over de kwaliteiten van de professionals. Niet alleen inhoudelijk goed, maar juist ook de praktische vertaalslag die zij continu maakten was erg sterk en heeft bijgedragen aan de algehele kwaliteit van deze opleiding." Malika Kissane-Fakir, WIA specialist/casemanager, Nationale Nederlanden

"De opleiding Casemanager Verzuim in Taakdelegatie heeft mij verrast en verleid. Verrast op de wijze waarop er vorm is gegeven aan de lessen en hoe goed de inhoud van de lessen ons leert en verleidt om ook op een andere manier te kijken naar en om te gaan met verzuim. Dit alles mede door de stimulerende trainers en trainsters met verschillende expertises. 
Werken in Taakdelegatie geeft je extra mogelijkheden om je kennis en kunde in te zetten bij de ondersteuning van de bedrijfsarts! Het zorgt er mede voor dat je het verzuim veelal kunt verkorten, en wie wenst dat nou niet!!" Hanneke Ham, Caremanager, Verzuimwijzer

''Hartelijk dank voor de goede feedback op het examen en ook voor alle begeleiding en training. Met trots wil ik aangeven dat ik afgelopen maanden op een zeer prettige manier heb kunnen deelnemen aan de opleiding RCMT® en zal Gezond in Bedrijf Business School dan ook van harte aanbevelen. Top!' Paul Panday, RCMT®, Inzetbaarheidscoach, Zorg van de Zaak