Masterclass Datagedreven verzuimbeleid Maakt je onderbuikgevoel zichtbaar!

Masterclass Datagedreven verzuimbeleid

Masterclass Datagedreven Verzuimbeleid

Datum
Woensdag 10 mei 2023
10.00-16.00

Locatie
Oudlaen Utrecht

Investering
€595 (ex btw)
 

Deze Masterclass leert je om verzuimcijfers te vertalen naar gerichte actie. Juist op het gebied van verzuim zijn veel cijfers voor handen. En als je snapt hoe deze cijfers tot stand komen, waar je ze kunt vinden en wat ze betekenen, kun je ze heel effectief gebruiken. 

Cijfers helpen je om je onderbuikgevoel te bevestigen of juist te ontkrachten. Cijfers zijn feitelijk en hebben geen oordeel. Twee heel verschillende voorbeelden:

Jouw organisatie heeft een verzuimpercentage van 5%. Het bestaat merendeels uit frequent kortdurend verzuim en ook nog eens op een bepaalde afdeling. Dat betekent dat je heel gericht naar de leidinggevende kunt toestappen en een gerichte aanpak starten.

Jouw organisatie heeft relatief veel langdurig verzuim? Hoe komt dat? Is er misschien een relatie tussen de tijd tussen de ziekmelding en de eerste inzet van de bedrijfsarts en de verzuimduur? Zo ja, dan kun je daar afspraken over maken. 

Op deze manier krijg je steeds meer inzicht en begin je met kleine stapjes te verbeteren. Om vervolgens uit te breiden en doelen te stellen. En later bekijken of de doelen gehaald zijn. Vanuit de 0-meting werken. Cijfers helpen je om je resultaten te evalueren, maar ook om reeds op weg naar je doel bij te kunnen sturen. Zo zie je ook wat een interventie heeft gedaan. 

Omdat verzuim zo afhankelijk is van allerlei factoren, binnen en buiten de organisatie, loont het enorm om de feiten boven tafel te halen en niet af te gaan op buikgevoel. Ook verzuimaanpak is maatwerk.

Sanne Hamers is docent en verzuimspecialist. Zij kent de wereld van verzuimcijfers als geen ander en is gecertificeerd Lean consultant. Zij maakt cijfers en beleid toegankelijk en begrijpelijk. Zo worden cijfers leuk!

Deze Masterclass is zowel bedoeld voor mensen die graag meer (cijfermatig) grip willen krijgen op verzuim. Heb je al ervaring met lean of agile werken dan vormt deze masterclass een waardevolle aanvulling.  

Meld je snel aan voor deze Masterclass Datagedreven verzuimbeleid. 

Na jouw aanmelding krijg je een aantal handvatten om op zoek te gaan naar cijfers in jouw organisatie.