Topclass Generatiebewust HR Leer van Aart Bontekoning & het Generatietheater!

Topclass Generatiebewust HR

Datum
Dinsdag 29 januari 2019

Locatie 
BOVAGhuis

Kosterijland 15, Bunnik

 

Prijs 
€495.00 excl. BTW

Onze 'neem een collega mee'-korting! 
2e inschrijving 10% korting 
3e inschrijving 20% korting   
4e inschrijving 30% korting   
5e en verder    40% korting  
Binnenkort is het zover. Dan hebben we voor het eerst in de geschiedenis 5 verschillende generaties op de werkvloer. Tegelijkertijd loopt de gemiddelde leeftijd van uw werknemers op. Babyboomers werken langer door terwijl de Millennials al op de poort trommelen. Helaas loopt de samenwerking tussen de generaties niet altijd even gesmeerd.

Hoe zet u generatiediversiteit in om als organisatie, afdeling of team fris en ‘bij de tijd’ te blijven? En aantrekkelijk te zijn voor jonge en oudere medewerkers én voor klanten.

Tijdens deze interactieve Topclass laat Aart Bontekoning met het generatietheater zien hoe de verschillende generaties elkaar kunnen versterken. Hij laat u ook ervaren hoe het fout kan gaan. Met buitengewoon hilarische, maar soms ook pijnlijke situaties tot gevolg.

U krijgt antwoord op vragen als:

  • Wat kunnen we de komende 10 jaar verwachten op het vlak van generaties?
  • Wat is er uniek aan de allerjongste generatie?
  • Welke dynamiek kan er optreden tussen de verschillende generaties?
  • Hoe zorg je, dat iedere generatie vitaal & aangehaakt blijft?

U wordt zich bewust van de verschillen, leert deze te begrijpen en te benutten. Schrijf u nu in voor deze Topclass Generatiebewust HR op 29 januari 2019. Wilt u met uw hele afdeling (alle generaties) komen? Bel ons dan voor een aantrekkelijke prijs.

Testimonials:

Claudia Prinsen - HR Manager, Adama Northern Europe B.V.
'Wat was het leuk!. De gesprekken bleven maar op gang komen. Grote complimenten naar de theatergroep en natuurlijk voor Anouk en Aart. Een goede combinatie.'

Heleen Riper - Professor eMental-Health at the Department of Clinical Psychology VU University Amsterdam
'Ik heb genoten, het was voor mij zo onverwachts wat er gebeurde en ik vond dat het zo levensecht uitgevoerd werd. Hulde dus!'

 generatietheater.jpg: JPEG afbeelding (47 KB)

 

09.30 Ontvangst met geurige koffie en thee

10.00 Generaties en het deleten van hardnekkige misverstanden
• Oudere medewerkers willen geen nieuwe dingen meer
• De jeugd zorgt voor vernieuwing, dus we hebben meer jongeren nodig
• Als we de kenmerken van iedere generatie kennen, weten we hoe we iedere generatie ‘moeten’ managen
Aart Bontekoning, Organisatiepsycholoog en Generatie expert

11.00 Koffie

De vloer op! met moderator Anoek Neele & Het Generatietheater

11.20 Wat doen verschillende generaties met elkaar?
Generatieproblematiek komt door middel van scenes tot leven. Spelenderwijs ontdekt u de energizers en kwaliteiten per generatie en verkennen we hoe generatiekloven ontstaan en overbrugd kunnen worden.

12.30 Lunch

13.30
Hoe krijgt en houdt u aansluiting met millennials?
Exclusieve uitkomsten van het Millennial onderzoek. Waar krijgen millennials wel en geen werkenergie van? Wat maakt organisaties wel en niet aantrekkelijk voor de jongste werkende generatie? En wat u daaraan kunt doen als HR.
Aart Bontekoning

De vloer op! met moderator Anoek Neele & Het Generatietheater (deel 2)

14.15 Uitkomsten Millennial onderzoek
• Waarom gaat het net wel of net niet goed?
• Hoe kunt u de kans op een generatieclash vermijden?
• Spelenderwijs en samen op zoek naar effectieve interventies
• Scenes uit de praktijk van de deelnemers nagespeeld

15.00 Verfrissing

15.20 Praktische vertaling naar uw HR beleid
Het beleidsmatig toepassen van generatie inzichten. Hoe kunt u uw HR gesprekken, werving, arbeidsvoorwaarden, leiderschap, etc. zo inrichten dat u zoveel mogelijk ruimte biedt voor de verschillende behoeftes van de verschillende generaties?
Kim Janssen, Eigenaar/trainer The Young Workforce (o.a Rabobank, etc)

16.00 The next generation: dat wordt wat!
Afsluiting met videobeelden en analyses van de aankomende generatie junioren, de bewuste generatie (2000-2015), gemiddeld kinderen van de pragmatische generatie (1970-1985). De komende jaren betreden de eerste lichtingen van deze generatie de werkvloer. Dat wordt wat!

16.30 Laatste vragen en afronding

 

Datum
Dinsdag 29 januari 2019

Locatie
BOVAGhuis, Bunnik

Investering & korting
De investering voor deze masterclass bedraagt, exclusief BTW, €495,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief documentatie & catering. Onze masterclasses worden goed tot zeer goed beoordeeld. U krijgt diepgang, interactie, praktijkvoorbeeldenen ruimte voor inbreng voor eigen problematiek. Er is een optimale verhouding tussen het aantal deelnemers en de docentElke extra deelnemer van een organisatie krijgt 10% extra korting. Dit loopt op tot 40%. 

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren. Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk t/m 8 januari 2019. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u  het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts  verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.

Mocht u meer willen weten over ons of over de programma's? Neem dan gerust contact op met 
Martine Mittertreiner: 035-6780123 of 06-52371033

Enthousiast over onze programma’s? Neem nu een 10 rittenkaart met een flinke korting!
10 hoogwaardige opleidingen voor € 3500 in plaats van €4.950. Uw hele bedrijf mag hiervan gebruik maken, de rittenkaart is niet persoonsgebonden. 
Of overweeg een persoonlijk jaar abonnement voor € 4995,- U kunt dan meedoen aan al onze opleidingen. Per jaar ontwikkelen wij minimaal 3 opleidingen (2x per jaar), 10 events en 10 masterclasses. t.w.v. meer dan  € 12.000.-

Aart Bontekoning

Generatie-expert en organisatiepsycholoog Aart Bontekoning onderzoekt al twintig jaar ‘generaties in organisaties.’ Hij is geboren op een boerderij, maar hij verdiepte zich in cultuurverandering vanuit de kracht van opvolgende generaties. In 2007 promoveerde hij daarop, nog steeds als enige in de wereld.

Zo’n 85% van de Nederlandse en Europese organisaties vergrijst spectaculair, tot 2035! In vrijwel alle branches. Om met een vergrijzende organisatie bij de tijd te blijven wordt een flinke uitdaging.
Zijn stelling: ‘De sociaal, economische en ecologische toekomst van Nederlandse (vergrijzende) organisaties is afhankelijk van de jeugdigheid van alle werkende generaties, van de oudste tot de jongste’. Die jeugdigheid zit in het gebied waar een generatie de meeste werkenergie van krijgt. Doen waar je de meeste werkenergie van krijgt is ook van belang voor alle professionals die langer gaan werken. Dan laad je de eigen ‘energie-batterij’ voortdurend op en gaat die langer mee.

In zijn laatste boek ‘Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties’ beschrijft hij wat iedere werkende generatie kan doen om zelf vitaal te blijven en de eigen organisatie bij de tijd te houden.


Kim Jansen

Kim Jansen is psycholoog en afgestudeerd trainer. Sinds 2005 is Kim werkzaam op het snijvlak van HR, onderzoek en het trainerschap. Zij is gefascineerd geraakt door het thema Generaties en in het bijzonder de jongste Generatie Y, ook wel de Millennials.

Sinds 2014 geeft zij met haar bedrijf The Young Workforce presentaties, workshops, masterclasses en trainingen over onder andere Generatiemanagement. The Young Workforce bestaat uit een poule van coaches en trainers die bedrijven helpen om zich van binnenuit te ontwikkelen Daarmee verbindt ze generaties op de werkvloer en helpt zij organisaties en individuen om bruggen te slaan en toekomstbestendig te worden. In Future-proof organisaties versterken jong en oud elkaar en wordt ieders kracht optimaal benut. Het inzetten van generatiediversiteit verhoogt de wendbaarheid, creativiteit en werkenergie van alle medewerkers! In deze snel veranderende wereld onmisbaar. Opdrachtgevers zijn ondermeer AholdDelhaize, VU MC, ROC Amsterdam, Achmea, Ziggo, Vodafone, Brandweer Amsterdam Amstelland, Boskalis.


Anoek Neele

Anoek is trainer & moderator en tevens oprichter & regisseur van het generatietheater. Negen jaar geleden ontmoetten Anoek en Aart elkaar vanuit een gezamenlijke fascinatie voor generaties. Samen met vijf acteurs, van iedere generatie, begonnen ze scenes te ontwikkelen. Met de uitkomsten van het onderzoek van Aart als inspiratiebron. Gaandeweg volgden er optredens voor organisaties. Inmiddels staat er een professioneel en gevarieerd theaterprogramma. De recensies zijn lovend. “Op een super leuke manier worden zeer actuele thema’s uitgediept.” “Ik heb de zaal nog nooit zo hard horen lachen om zo’n serieus thema.” “De gesprekken blijven maar op gang komen.” “Het was voor mij zo onverwachts wat er gebeurde en ik vond dat jullie het zo levensecht uitvoerden. Hulde.”

Aart Bontekoning, Anouk Neele & het Generatietheater hebben hun kennis over de bühne gebracht bij ondermeer: Belastingdienst Apeldoorn Hogeschool van Amsterdam, GGD Friesland, Scala Welzijn Elsloo, Siemens Den Haag, ASVZ Sliedrecht, Christelijke Hogeschool Ede, Slingeland Ziekenhuis Doetinchem.

 


Acteurs

Woedy Jageneau
Pakt de rol van de Protestgeneratie, vol verve. Is naast acteur ook illusionist en filosoof. "In mijn rol als 'Babyboomer' kan ik me helemaal uitleven. Soms zoek ik daarbij het randje op van het ongemak in het contact: dat is het leukste om te spelen."

Dieuwke Helder
Van de X generatie en trainingsactrice, pakt tips van het publiek op en maakt er nóg iets leukers van. "Lekker is het om een tip of regieaanwijzing meteen om te zetten in spel. Ik neig er dan naar om extremen op te zoeken en net iets anders te doen dan wat gevraagd wordt. Zo werd me een keer door het publiek gevraagd om iets sneller van stof te zijn. Toen ben ik door mijn tekst heen geraasd en het podium afgedonderd. Dat gaf hilariteit."

Helmer van der Sar
Helmer is (trainings)acteur, entertainer en theatermaker. Alles wat met drama te maken heeft, krijgt zijn aandacht. Een echte pragmaat die graag doorpakt. Opgegroeid in de 90's en dat is duidelijk te merken. "At your service."

Katina Borburg
Katina speelt één van onze twee Y-tjes. Naast een theateropleiding heeft ze de studie Culturele Maatschappelijke Vorming afgerond. In het dagelijks leven is ze jonge manager in de culturele sector. "Mijn generatie heeft over het algemeen een korte spanningsboog. Het moet wel uitdagend en leuk genoeg zijn, anders verlies ik energie."

Michelle Nijenhuis
Pas afgestudeerd muziektheaterstudent aan het conservatorium. Werkt als zangdocent en actrice. Een pittig Y-tje: helder over haar behoeftes. "Soms snap ik niet waar mensen zo moeilijk over doen. Je kunt toch het beste dingen gewoon uitproberen? Weet je vanzelf of het wel of niet werkt."

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Investering & korting
De investering voor deze masterclass bedraagt, exclusief BTW, €495,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief documentatie & catering. Onze masterclasses worden goed tot zeer goed beoordeeld. U krijgt diepgang, interactie, praktijkvoorbeeldenen ruimte voor inbreng voor eigen problematiek. Er is een optimale verhouding tussen het aantal deelnemers en de docentElke extra deelnemer van een organisatie krijgt 10% extra korting. Dit loopt op tot 40%. 

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren. Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk t/m 8 januari 2019. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u  het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts  verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.