Opleiding De Vitality Manager Bouwstenen en een concreet plan van aanpak om duurzame inzetbaarheid als geheel in je eigen organisatie te implementeren!

Opleiding De Vitality Manager

Data
Start dinsdag 3 maart 2020
Overige data: 10-3, 17-3, 24 -3, 7-04, 14-04 en 12 mei 2020

Locatie 
BOVAGHuis
Kosterijland 15, Bunnik

Investering 
Opleiding €2995 
Post Bachelor (facultatief): €500
(Alle prijzen zijn ex btw)

Voor meer informatie kun je bellen met Martine Mittertreiner (06-52371033) of mailen naar info@gezondinbedrijf.com

De i nformatiebijeenkomst is op 10 februari 2020 van 16u-17.00u in BOVAGHuis, Kosterijland 15 in Bunnik. Aanmelden kan via info@gezondinbedrijf.com
In 2006 zijn wij, Gezond In Bedrijf, gestart met de Leergang Strategisch Gezondheidsmanagement. Deze leergang was de eerste in zijn soort en baanbrekend. We zijn in de loop der jaren tot het inzicht gekomen dat het niet alleen gaat om gezondheidsmanagement maar zeker ook om cultuur & leiderschap, de juiste dialoog, motivatie & betrokkenheid, kosten aspecten en een leven lang ontwikkelen. Om deze elementen gestructureerd in een organisatie te ontwikkelen heb je iemand nodig die de kar trekt: De Vitality Manager (Manager Duurzame Inzetbaarheid).

Wat doet een Vitality Manager precies? En hoe creëer je een vitale organisatie met duurzaam inzetbare mensen? Wat werkt en wat niet? Wat is de theorie? En vooral: hoe werkt het in de praktijk? Welke elementen zorgen voor productiviteit, bevlogenheid en werkgeluk?

Zes Vitality Managers van Kremer, DSM, Daf Trucks, Signify (Philips Lighting), Gemeente Den Haag, en Pon Holdings en vijf DI-experts maken jou wegwijs in de mooie maar soms weerbarstige wereld van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Met de Opleiding Vitality Manager leer je beleid vorm te geven dat inspireert en rendeert. Met een aanpak waarbij de dialoog, het vertrouwen en de autonomie van de medewerkers centraal staan. Beleid maak je zeker niet alleen door een zak met geld. Sterker nog, onze Vitality Managers begonnen bijna allemaal zonder budget. Er zijn gelukkig vele manieren om succesvol aan de slag te gaan en dat komt uitgebreid aan bod in onze opleiding.

Deze opleiding is praktisch. Je sluit af met de presentatie van een concreet Plan van Aanpak om jouw duurzaam inzetbaarheidsbeleid te verankeren in de organisatie. Jouw beleid dat een geheel vormt. Vaak zijn er al fragmentarische, losstaande initiatieven genomen maar succes hangt juist af van de verbinding tussen al deze onderdelen. Want het is belangrijk om ook medewerkers die NIET meteen enthousiast zijn in beweging te krijgen.

Wat zijn de belangrijkste bouwstenen in de opleiding?

  • Het verzamelen van de juiste informatie over de pijnpunten in de organisatie
  • Het zoeken van oplossingen en het opstellen van beleid dat past bij jouw organisatie
  • Oplossingen bedenken die passen bij de organisatiecultuur van de organisatie
  • Het bedenken van interventies die passen bij het leiderschap in jouw organisatie
  • Het voeren van de juiste dialoog met de medewerkers maar ook met stakeholders & ambassadeurs
  • Een kosten/baten analyse om de directie te overtuigen

Om het kwaliteitsniveau van deze opleiding te verankeren werken we samen met NCOI. Je kunt een Post Bachelor accreditatie krijgen door een examen opdracht uit te voeren die door het NCOI wordt beoordeeld en geregistreerd.

De opleiding is zeker ook geschikt voor het opzetten van duurzaam inzetbaarheidsbeleid in kleinere organisaties. Alle bouwstenen die nodig zijn voor maatwerk zitten in de opleiding.

Voor iedereen die duurzame inzetbaarheid wil opzetten of naar een hoger niveau wil brengen. Zowel bij grote als kleinere bedrijven.

Testimonials:

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
‘De opleiding sprak aan omdat er veel grote bedrijven op het programma staan. Zelf heb ik een iets kleiner budget dus ben benieuwd wat ik hieruit mee kan nemen voor mijn eigen organisatie. Hoe krijg je mensen in beweging? Veel mensen die bij ons mee doen hebben al interesse maar juist degene die je wil bereiken doen niet mee. De opleiding is ook leuk voor mijn netwerk. Een plek om vragen neer te leggen.
ik ben tevreden als ik input krijgt en als het beleid dat we nu hebben wel klopt. Hiermee kan ik spiegelen, een soort second opinion.’

Heeft de opleiding aan jouw verwachtingen voldaan?
De opleiding heeft zeker voldaan aan mijn verwachtingen. Met de gekregen input heb ik ons huidige beleid kunnen beoordelen. Onze basis is goed de winst ligt in het onder de aandacht brengen van ons beleid en het betrekken van onze medewerkers. Hiervoor heb ik genoeg handvatten gekregen. Daarnaast was de opleiding waardevol om mijn netwerk uit te kunnen breiden.
Yildiz Neelen, Coördinator Gezondheid Gemeente Hoorn

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
‘Ik heb nog niets op dit gebied dus moet vanaf het begin gaan opbouwen.
Mij spreekt de combinatie van theorie en praktijk aan, zodat ik beleid op kan zetten en aan de slag kan.’

Heeft de opleiding aan jouw verwachtingen voldaan?
Veel meer dan dat! Ik ging na elke module vrolijk naar huis, borrelend met ideeën. De opleiding bracht  een schat aan ideeën en adviezen waar ik uit kon kiezen om het aan te laten sluiten aan de cultuur- en de medewerkers van Xella.
Het was een goede balans tussen theorie en praktijk die direct toepasbaar was, heel fijn!
Marieke de Jong, Vitaliteitsmanager Manager Xella

 

Meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst op 10 februari 2020 van 16u-17.00u in BOVAGHuis, Kosterijland 15 in Bunnik. Aanmelden kan via info@gezondinbedrijf.com