Masterclass Verzuimcijfers Grip op cijfers betekent grip op keuzes

Masterclass Verzuimcijfers

Online Masterclass

Datum
Donderdag 14 oktober 2021
10.00 - 16.00

Prijs
€ 445.00 (ex btw)

Geaccrediteerd voor arbeidsdeskundigen met 3 punten
Cijfers laten zien wat er gebeurt in jouw organisatie. Maar wat zijn dan belangrijke cijfers? En waar vindt je ze? Deze cijfers helpen om collega's en management te overtuigen. Cijfers dragen bij aan het nemen van de juiste beslissingen. 

Dat betekent dat je wel moet weten hoe cijfers, percentages en premies tot stand komen. Waar loopt het geld weg? En hoe zet je daar de stop op.

Inzicht in kosten helpt ook om af te wegen of je ergens in moet investeren. Waarom zou je daar geld in moeten steken? Wat levert het op? Dat geldt voor een re-integratie interventie voor een medewerker maar net zo goed voor de onderbouwing van jouw verzuimbeleid.

En wat zegt het eigenlijk als jouw organisatie een verzuimpercentage van 3,9, 5,3 of 7,1 heeft? Doe je het dan goed? Hoe bepaal je dat? En is dat kort of langdurig verzuim? Geeft dat een reëel beeld? Of gaat het uiteindelijk om de concrete kosten die er mee gemoeid zijn?

Het totaal aan cijfers en percentages geeft inzicht in hoe jouw bedrijf er qua verzuim voor staat. En aan welke knoppen je moet draaien om verzuim te verminderen en (financiële) ruimte te maken voor inzetbaarheid.

Jouw docent Sanne Hamers is sociaal bedrijfskundig adviseur en dat merk je. Warm voor de mens en hard op de cijfers. Zij leidt je op onderhoudende, interactieve maar glasheldere wijze door deze materie.