Neuro HR Weet hoe je brein werkt om burn-out te voorkomen!

Neuro HR

Datum
Donderdag 8 oktober 2020

Locatie
Omgeviong Utrecht

Prijs
€ 395 excl. BTW

Geaccrediteerd met 2 PE punten voor arbeidsdeskundigen
Het brein snappen in coronatijd. Geen overbodige luxe. Want ons brein neemt ons regelmatig in de maling, zo’n 800 tot 1.000 per dag. Het bekende programma Mindf*ck maakt gebruik van dit fenomeen. We hebben het niet in de gaten, want het gaat onbewust. Hierdoor maken we onbedoeld veel fouten. We beoordelen situaties niet juist, zijn bevooroordeeld en baseren beslissingen op basis van geen of verkeerde informatie. Met alle negatieve gevolgen van dien. Gelukkig is er ook een manier om ervoor te zorgen dat we minder vaak in de maling genomen worden en dus ook minder fouten maken.

Op basis van ruim 4,5 jaar onderzoek hebben Eddie Tjon Fo en Marcel Bos het boek “Why of Everything” geschreven. Na publicatie op Amazon stond het binnen een week op de nummer 1 positie! Marcel Bos geeft ons in deze online Masterclass een verrassende kijk in de werking van het brein en leert ons d.m.v. praktische tips en voorbeelden hoe je op eenvoudige wijze deze kennis meteen kunt toepassen!

Waarom zeggen mensen JA en doen ze vervolgens NEE?

Iedereen herkent het symptoom wel dat mensen JA zeggen en NEE doen. Dit gebeurt in organisaties die bijvoorbeeld mee willen veranderingen met de markt, maar waarbij het verandertraject gehinderd wordt door dit fenomeen. Ook in privé situaties gebeurt dit. De meeste goede voornemens sneuvelen ver voor het einde van januari. Gelukkig bestaan er manieren om te zorgen dat mensen niet alleen JA zeggen maar ook JA doen!

Blijf je volharden terwijl je weet dat je niet gelijk hebt?

Het functioneel ontwerp voor het brein is universeel. We maken dus allemaal fouten, mannen en vrouwen. Dat betekent dat we bijvoorbeeld langs elkaar praten, elkaar niet begrijpen en conflicten krijgen. Op deze manier maken we fouten, schrik niet, gemiddeld 1 keer per uur.* Het is dus bepaald geen overbodige luxe om je te realiseren hoe je onbewust gestuurd wordt door je brein en wat je er aan kunt doen.

Maar het is zeker zo waardevol om te doorgronden wat er in een groep gebeurt en hoe je dit soort processen kunt beïnvloeden c.q. er zelfs gebruik van kunt maken.

Voor wie is deze online Masterclass?
Deze Masterclass is bedoeld voor iedereen die zich afvraagt waarom het soms zo stroef loopt in de organisatie en die  bedrijfsprocessen soepeler wil laten lopen: HR functionarissen, Arbo medewerkers en leidinggevenden.

Bedrijven die kennis van het brein inzetten zijn aantoonbaar succesvoller.

* Langjarig onderzoek door NASA.