Opleiding Programma Manager Duurzame Inzetbaarheid Bouwstenen voor een vitaal HR beleid

Data
Start dinsdag 29 september 2020 
Vervolg: dinsdag 27 oktober en 3, 10, 17, 24 november en 1 december 2020.

Locatie 
BOVAGHuis
Kosterijland 15, Bunnik

Investering 
Opleiding €2995 
Post Bachelor (facultatief): €750
(Alle prijzen zijn ex btw)

Geaccreditateerd voor arbeidsdeskundigen met 21 punten

Voor advies of meer informatie kun je bellen met Martine Mittertreiner: 06-52371033 of mailen naar info@gezondinbedrijf.com
Juist in deze onzekere tijden is aandacht voor een vitale populatie werknemers van het allergrootste belang.

Hoe creëer je een vitale organisatie met duurzaam inzetbare mensen? Wat werkt en wat niet? En vooral: welke bouwstenen zijn nodig om een DI-programma op te zetten?

Zeer ervaren Programma Managers van Daf Trucks, DSM, Gemeente Den Haag, Kremer, Pon Holdings en Signify (Philips Lighting) en ter zake deskundige experts op diverse deelgebeiden van DI (cultuur, leiderschap, kosten/baten en communicatie) maken jou wegwijs in de mooie maar soms weerbarstige wereld van vitaliteit & duurzame inzetbaarheid.

Deze opleiding is praktisch, Je sluit de opleiding af met de presentatie van een concreet Plan van Aanpak hoe jij als Programma-manager het duurzame inzetbaarheidsbeleid vorm gaat geven in jouw organisatie. Vaak zijn er al fragmentarische, losstaande initiatieven genomen maar succes hangt juist af van de verbinding tussen al deze onderdelen.

Wat zijn de belangrijkste bouwstenen in de opleiding?

  • Het opzetten van de programmastructuur om DI op de kaart te zetten
  • Het verzamelen van de juiste informatie over de pijnpunten in de organisatie
  • Het zoeken van oplossingen en het opstellen van beleid dat past bij jouw organisatie
  • Oplossingen bedenken die passen bij de organisatiecultuur van de organisatie
  • Het bedenken van interventies die passen bij het leiderschap in jouw organisatie
  • Het voeren van de juiste dialoog met de medewerkers, maar ook met stakeholders & ambassadeurs
  • Een kosten/baten analyse om de directie te overtuigen

Om het kwaliteitsniveau van deze opleiding te verankeren werken we samen met Hogeschool NCOI. Standaard krijg je na het volgen van de opleiding het Diploma Programma Manager Duurzame Inzetbaarheid en het KoBaDi Certificaat.
Je kunt tevens een Post HBO Certificaat krijgen door een examen opdracht uit te voeren die mede door Hogeschool NCOI wordt beoordeeld.

Een opleiding voor iedereen die duurzame inzetbaarheid naar een hoger niveau wil brengen. Zowel bij grote als kleinere bedrijven.

Oud-cursisten aan het woord:

Yildiz Neelen, Coördinator Gezondheid Gemeente Hoorn | Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
‘De opleiding sprak aan omdat er veel grote bedrijven op het programma staan. Zelf heb ik een iets kleiner budget dus ben benieuwd wat ik hieruit mee kan nemen voor mijn eigen organisatie. Hoe krijg je mensen in beweging? Veel mensen die bij ons mee doen hebben al interesse maar juist degene die je wil bereiken doen niet mee. De opleiding is ook leuk voor mijn netwerk. Een plek om vragen neer te leggen.

ik ben tevreden als ik input krijgt en als het beleid dat we nu hebben wel klopt. Hiermee kan ik spiegelen, een soort second opinion.’
Heeft de opleiding aan jouw verwachtingen voldaan?
De opleiding heeft zeker voldaan aan mijn verwachtingen. Met de gekregen input heb ik ons huidige beleid kunnen beoordelen. Onze basis is goed, de winst ligt in het onder de aandacht brengen van ons beleid en het betrekken van onze medewerkers. Hiervoor heb ik genoeg handvatten gekregen. Daarnaast was de opleiding waardevol om mijn netwerk uit te kunnen breiden.

Marieke de Jong, Vitaliteitsmanager Manager Xella | Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
‘Ik heb nog niets op dit gebied dus moet vanaf het begin gaan opbouwen.

Mij spreekt de combinatie van theorie en praktijk aan, zodat ik beleid op kan zetten en aan de slag kan.’
Heeft de opleiding aan jouw verwachtingen voldaan?
Veel meer dan dat! Ik ging na elke module vrolijk naar huis, borrelend met ideeën. De opleiding bracht  een schat aan ideeën en adviezen waar ik uit kon kiezen om het aan te laten sluiten aan de cultuur- en de medewerkers van Xella.
Het was een goede balans tussen theorie en praktijk die direct toepasbaar was, heel fijn!

Advies nodig? Bel dan met Martine Mittertreiner: 06-52371033 of mail: info@gezondinbedrijf.com

We streven er naar de lessen coronaproof op locatie te laten plaatsvinden. Mocht dat niet kunnen, door bijvoorbeeld een nieuwe lockdown, dan gaan we online. Daar hebben we ook uitstekende ervaringen mee.