Psychisch Verzuim Signaleren, herkennen en omgaan met psychische klachten

Psychisch Verzuim

Datum
Dinsdag 8 september 2020

Locatie
Bovaghuis
Kosterijland 15, Bunnik

Tijd
10-16.30u

Prijs
€ 495 excl. BTW
Of online: type code: online (€395 ex BTW)
Veel mensen komen er nu achter dat de crisis veel ingrijpender is geweest dan ze tot nu toe beseften. Veel mensen hebben te lang op adrenaline gedraaid en zijn mentaal uitgeput. 

Hoe ga je hier mee om? En hoe onderscheid je het van andere psychische klachten? 

Deze praktische Masterclass is bedoeld als hulpmiddel voor HR en Arbo om handvaten te krijgen om 1) psychisch verzuim te herkennen, 2) bespreekbaar te maken en 3) daadwerkelijk aan te pakken.

De psychische gesteldheid van je medewerkers is in de huidige crisis belangrijker dan ooit. Hoe zorg dat je iedereen mentaal binnenboord houdt, nu én in de anderhalvemetereconomie?

Khadija Charaffi en Susy Willems gaan hierover met jou in gesprek, maar delen ook hun jarenlange ervaring. Een unieke kans om beter te leren handelen als de nood aan de man is.

Programma

09.30 Ontvangst met koffie en thee

10.00 Introductie en kennismaking

10.15 Deel 1: Psychische klachten herkennen 
Een groot deel van verzuim is psychisch. We staan permanent onder (grote) druk. Zeker nu. En dat leidt uiteindelijk tot het letterlijk 'opbranden': overspannenheid en burn-out. Maar er zijn ook andere oorzaken die leiden tot psychische klachten zoals angststoornissen, fobieën, verslaving, depressies.
We hebben echter niet geleerd, en zeker leidinggevenden niet, om afwijkend gedrag te herkennen en te duiden. En hier is de gouden regel: hoe eerder, hoe beter.
Er is veel interactie en je krijgt een opdracht.

11.45 Deel 2: Bespreekbaar maken
Dit is een lastige stap. Hoe maak je de problematiek bespreekbaar? Welke ingang gebruik je? Wat zeg je wel, wat zeg je niet? Tips & Tricks.

12.30 Lunch

13.30 Vervolg deel 2

14.30 Deel 3: De praktijk: Aanpakken en casuïstiek
Hoe ga je om met mensen met psychische klachten? Wie stelt vast wat er medisch aan de hand is? Wat pak je eerst aan: het fysiek of de psyche? Welke interventie is nodig? En hoe volg je het proces?
Opdrachten en casussen.

16.30 Afsluiting

Kunnen wij u helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Of heeft u nog andere vragen over de andere bijeenkomsten of opleidingen? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur Martine Mittertreiner: 06-52371033

tinie klein2.jpg: JPEG image (8 KB)

 
 
 

Investering
De investering voor deze online masterclass bedraagt, exclusief BTW, € 495 per deelnemer. Dit bedrag is inclusief materiaal, oefeningen en opdrachten. 

Locatie
Bovaghuis
Kosterijland 15, Bunnik

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. 
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
U krijgt van te voren een link toegestuurd waar u op 9 juni mee kunt inloggen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan de training en geen gebruik maken van de link. Dan behoudt u het recht om deel te nemen aan deze of een vergelijkbare training. Wilt u ons voor de datum van de online training hiervan op de hoogte stellen?

 
 
 

Khadija Charafi

Khadija Charafi is werkzaam als manager en begeleider bij Vital Mindz.

Ze heeft in de afgelopen 12 jaar werkzaamheden als manager uitgevoerd en een aantal jaren training, coaching en begeleiding gegeven aan volwassenen met complexe psychische problemen. Ze is opgeleid in oplossingsgerichte therapie, die ze zowel face-to-face als middels E-coaching heeft toepast.  Daarnaast is ze bijgeschoold in arbeidsintegratie en sociale zekerheid.

Na het afronden van verschillende opleidingen, waaronder Social Studies en docente maatschappijleer, koos ze voor het vakgebied re-integratie en psychische klachten.

Zij is altijd geïnteresseerd geweest in het verbeteren en versterken van posities en functioneren van anderen in de maatschappij. Hierbij is haar visie dat er altijd mogelijkheden zijn op het moment dat mensen bereid zijn te veranderen en perspectieven te onderzoeken ten aanzien van hun toekomst.


Susy Willems

Susy is breed inzetbaar als senior Registerpsycholoog A&O op het gebied van ontwikkeling, groei, vitaliteit, preventie en curatieve trajecten. Zij is ervaren in coaching, training en assessments in het kader van persoonlijke, team- en managementontwikkeling in organisaties. En heeft oog en gevoel voor klantbehoeften en -tevredenheid, resultaatgericht en verantwoordelijk. Wat haar in het bijzonder drijft, is de zoektocht naar de innerlijke krachtbronnen van een persoon of een team om van daaruit tot resultaten en afspraken te komen. Daarbij gelooft zij sterk in het vergroten van de keuzevrijheid en het nemen van de eigen verantwoordelijkheid in situaties als kernvoorwaarden voor succes. Het is dan ook haar overtuiging dat als iemand goed is voor zichzelf hij/ zij ook goed is voor de organisatie. Susy is op dit moment werkzaam als psycholoog bij Vitalmindz. Hiervoor werkte zij bij Human Capital Group als senior consultant.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Investering
De investering voor deze Masterclass bedraagt, exclusief btw, €495 per deelnemer. Dit bedrag is inclusief materiaal, oefeningen en opdrachten. Volgt u de Masterclass online dan betaalt u €395 (ex btw).

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. 
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan deze training dan behoudt u het recht om deel te nemen aan een volgende of vergelijkbare training. Wilt u ons voor de datum van de training hiervan op de hoogte stellen?