Masterclass cORona OR in corona-tijden: elke fase een andere bril

Masterclass cORona

Data
Maandag 14 september 2020 | 13.00-17.00

Prijs 
€ 199 (excl. BTW)

 2 PE punten voor arbeidsdeskundigen

Corona kwam als een tsunami over ons heen. Er moest snel gehandeld worden en er was weinig tijd voor uitgebreid overleg met de OR. Sommige bedrijven stelden corona-teams samen en ruimden daar niet vanzelfsprekend plaats in voor de OR. Nu de eerste storm is gaan liggen is het tijd om vooruit te kijken. Corona vraag veel van ondernemingen: incasseren, aanpassen en nu weer doorgaan. Maar wat betekent doorgaan? Reorganiseren, afslanken, versoberen, aangepaste arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden et cetera.  

De OR speelt op al die terreinen een cruciale rol. In het beste geval is de OR sparringpartner van het management en kan de OR bijdragen aan kwalitatief goede besluiten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker in hectische tijden als deze.

In de masterclass staan we stil bij de positie van de OR in deze tijden. De titel zegt het al: elke fase vraagt om een andere bril en daarmee ook een andere rol. Vanuit de formele positie van de OR kijken we naar de bijzonderheden in de corona-tijd, de vraagstukken die op organisaties afkomen en de rol die de OR daarbij kan en mag spelen. We staan ook stil bij het belang van het nadrukkelijk pakken van deze rol. Want, hoe houd je alle perspectieven in balans in de lastige nieuwe route die we bewandelen.

Een mooie mix tussen het kader en het spel. Voor iedereen die in de OR zit of er vanuit zijn of haar rol mee te maken heeft. 

Programma

12.30     Inloggen

13.00     De aftrap
We maken kort kennis en kijken naar het programma van de middag

13.15     De kaders en Corona
In vogelvlucht passeren de belangrijkste rechten van de OR de revue. We verbinden deze aan typische corona-voorbeelden.

Waar staan we nu? 
We zoomen in op een aantal veelvoorkomende kwesties. Denk aan aanpassen van werktijden, verplicht vakantiedagen opnemen, omgaan met minuren die ontstaan, thuiswerken, omgaan met de richtlijnen et cetera. Maar we kijken ook zeker naar wat er op stapel staat in organisaties. Reorganisaties, omzetdalingen, arbeidsvoorwaarden-issues, zoals versoberen of afschaffen, nazorg voor medewerkers…  We verbinden dit alles uiteraard aan de rol van de OR en kijken naar de aandachtspunten die dit oplevert voor de OR.

14.30     Break

14.45     Waar staan we nu? Door de bril van de ondernemingsraad
Wat vraagt de huidige situatie van de OR? Wat is een goede positionering in het besluitvormingsproces? Welke rol kan en wil de OR nog meer spelen? Hoe borg je hierin de samenwerking en de lijnen met de bestuurder? Hoe krijg je zorgen en aandachtspunten op de agenda? In het laatste deel van de bijeenkomst kijken we gericht naar de praktijk. Wat staat de OR te wachten en hoe kan de OR het beste zijn rol pakken?!

16.00     Break

16.15     De punten op de i
We kijken terug op de belangrijkste bevindingen van vanmiddag, er is ruimte voor nabranders en punten op de i.

17.00    Afsluiting

Investering
De investering voor deze online masterclass bedraagt, exclusief BTW, € 495 per deelnemer. Dit bedrag is inclusief materiaal, oefeningen en opdrachten. 

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. 
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
U krijgt van te voren een link toegestuurd waar u op 9 juni mee kunt inloggen. 

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan de training en geen gebruik maken van de link. Dan behoudt u het recht om deel te nemen aan deze of een vergelijkbare training. Wilt u ons voor de datum van de online training hiervan op de hoogte stellen?

 

Kunnen wij u helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Of heeft u nog andere vragen over de andere bijeenkomsten of opleidingen? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur Martine Mittertreiner: 06-52371033

tinie klein2.jpg: JPEG image (8 KB)

 

Annemarie Busse

Mr. Annemarie Busse, advocaat bij WVO Advocaten in Loenen (Gld), heeft 15 jaar proces- en advieservaring op het gebied van het arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. Zij adviseert zowel werknemers als werkgevers op alle vlakken van het arbeidsrecht. Ook staat zij bestuurders en ondernemingsraden bij wanneer er vragen op het gebied van het medezeggenschapsrecht spelen.


Corinne Theloosen

Mr. Corinne Theloosen heeft ruim 13 jaar ervaring als adviseur en trainer op het gebied van medezeggenschap. Namens Stavoor staat zij ondernemingsraden onder meer bij in complexe adviesvragen en verzorgt zij trainingen voor deze raden. Daarnaast adviseert zij organisaties over een passende en eigentijdse inrichting van de medezeggenschapsstructuur.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

lgemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren. 
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk tot 3 weken voor de datum van de bijeenkomst. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.